DOŽIVETJE V DOLINI REKE TEMENICE

Prizorišče začetek: Od srede do petka Galerija likovnih samorastnikov Trebnje - sobota in nedelja Hotel Opara

Organizatorji dogodka: Interflash turizem

CENA: 34€

Dozivetje-temenica
 

Storitve v dogodku

GALERIJA LIKOVNIH SAMORASTNIKOV, vstopnina in strokovno vodenje

HOTEL OPARA, degustacija kave ali čaja, možen nakup

GOSTILNA RAKAR, lažje toplo kosilo

KMETIJA KUKENBERGER, degustacija in nakup mlečnih izdelkov

PIKNIK OB IZVIRU TEMENICE s piknik košaro Gostilne Rakar

Opis dogodka

Doživetje se prične v GALERIJI LIKOVNIH SAMORASTNIKOV, kjer je urejena zbirka likovnih del samorastnikov – naivcev, ki je nastala kot rezultat dejavnosti Tabora likovnih samorastnikov (prvič organiziran leta 1968). Tabor se je kmalu preimenoval najprej v jugoslovanskega, nato pa v mednarodnega. Cilj teh, sedaj že tradicionalnih, srečanj umetnikov, je izmenjava izkušenj, spoznavanje drugih umetnikov ter ustvarjanje. Galerija likovnih samorastnikov Trebnje ponaša z zbirko slovenske, kakor tudi svetovne naive, ki obsega okoli 1000 del, ki jih je ustvarilo 270 umetnikov iz 40 držav. 

In že je čas za kavico… in to ne kar navadno kavo. Spili jo boste namreč v znanem, pred kratkim čudovito obnovljenem HOTELU OPARA, ki ima svojo LASTNO PRAŽARNO IN PROIZVODNJO ČAJEV. Kavo in čaje boste lahko po zelo ugodnih cenah tudi kupili. 

V GOSTILNI RAKAR, eni najinovativnejših in najboljših gostiln v Sloveniji boste postreženi z lahkim toplim kostilom. Člani Jeunnes Restauranteurs D'Europe, Nedelova gostilna 2012… Visoko izobražen kader z velikim občutkom iz lokalnih proizvodov ter spoštovanja tradicije razvija vrhunsko kulinariko. Sveže, lokalno, tradicionalno v presežkih.

Od Rakarja k sosedom v vasi,  KMETIJI KUKENBERGER, kjer bodo pripravili  degustacijo, možen pa je tudi nakup njihovih resnično  odličnih izdelkov. Ponujajo: sveže kravje mleko, sir za žar, sveži sir,poltrdi zorjeni sir,poltrdi sir z zelišči, poltrdi sir s poprom, dimljeni poltrdi sir, sveža skuta, sirotka, albuminska skuta, navadni jogurt, sadni jogurt, sladka smetana, maslo, kisla smetana, skutni namaz, sladka skuta ter tudi domačo govedino in cviček. 

Pa spet nazaj po vasi do GOSTILNI RAKAR, kjer vam bodo pripravili napotke za pot na idilični IZVIR reke Temenice, ki bo točka za nepozabni piknik v naravi. Rakarjevi vas bodo opremili z založenimi košarami za PIKNIK.

Paket se po nakupu lahko koristi (od srede do petka, v soboto in nedeljo ogled galerije po lahkem kosilu) po predhodni najavi na telefonsko številko: 07-348-22-22 ali po mailu: info@interflash.si 

 

Povpraševanje
Kakšna je vsota 2 in 6?