KULINARIČNO IN KULTURNO RAZVAJANJE V DVOJE

Prizorišče začetek: Staro trško jedro, Šentrupert

Organizatorji dogodka: Interflash turizem

CENA: 88€

Dezela-kozolcev2
 

Storitve v dogodku

Doživetje in ogled DEŽELE KOZOLCEV, vstopnina, dobrodošlica in strokovno vodenje
TOPL ART GALERIJA, Simončičev toplar, ogled
Kulinarično razvajanje v Gostilni JAVORNIK – degustacijski jedilnik
PAKET ZA 2 OSEBI

Opis dogodka

Nepozabno razvajanje boste začeli v svetu etnologije - v svetovnem merilu edinstvenega in evropsko priznanega projekta - MUZEJA NA PROSTEM – DEŽELA KOZOLCEV - turistično, izobraževalno in kulturno središče, kjer so v naravnem okolju in na kmetijskih zemljiščih razstavljeni kozolci različnih starosti in tipov. Namen muzeja je predstaviti zgodovinski razvoj kozolcev Mirnske doline, predstavitev njihove gradnje in vzdrževanja ter naravne zaščite lesa. Postavljenih je 19 kozolcev oziroma sušilnih naprav različnih starosti in tipov. Kozolci se delijo v dva vsebinska sklopa, in sicer kozolci namenjeni prireditvam ter kozolci s tradicionalnim namenom. Prvi so predvideni predvsem kot infrastrukturno opremljeni kozolci, namenjeni večernemu druženju, možnosti prenočitve, prireditvam lokalnega značaja. Kozolci s tradicionalnim namenom so namenjeni ohranjanju njihove prvotne funkcije. Predstavljen bo razvoj kozolca od njegove najbolj enostavne oblike (ostrvi) do njegove najbolj zahtevne oblike (toplarja). Po prijazni dobrodošlici predstavnic društva kmečkih žena in etno društva nas bo skozi zgodbo Dežele kozolcev popeljal strokovni vodnik.
Na poti priti Rakovniku in Gostilni Javornik se ustavite in ogledate še Simončičev toplar na Bistrici pri Šentrupertu, edini tovrstni spomenik državnega pomena, ki je to leto zaživel z novo vsebino. Vanj je namreč vložena mrva, s katero se je ustvarilo tudi zavetrje, s tem se je pridobila nova podoba prostora pod kozolcem, ki služi kot galerija in atelje hkrati – dobrodošli v TOPL ART GALERIJI pod Simončičevem toplarjem.
In še kulinarični del razvajanja – v znani in odlični GOSTILNI JAVORNIK v Rakovniku pri Šentrupertu. Njihov moto, poznan daleč naokoli je: »Pri nas so doma jedi iz krušne peči«. Pustite se razvajati v domačem vzdušju. Degustacijski jedilnik, ki ga imenujejo »Po naše« je meni sestavljen iz štirih hodov, v glavnem z jedmi iz krušne peči. Poizkusili boste hišne posebnosti, ki so nastajale z željo, da bi bila naša kulinarika za vas drugačno in prepoznavno doživetje, da se boste radi vračali k nam. Za ta kulinarični "sprehod" potrebujete "po tamalem" uro in pol do dve uri časa.


Paket se po nakupu lahko koristi petek, soboto ali nedeljo po predhodni najavi na telefonsko številko: 07-348-22-22 ali po mailu info@interflash.si

 

Povpraševanje
Izračunajte 6 plus 7.