DEŽELA KOZOLCEV, ŠENTRUPERT – DRUŽINSKI PAKET

Prizorišče začetek: Pred Hišo vina Frelih, osrednji trg v Šentrupertu

Organizatorji dogodka: Interflash turizem

CENA: 63€

Dezela-kozolcev-druzinska
Dezela-kozolcev2
 

Storitve v dogodku

Voden ogled starega trškega jedra in CERKVE S. RUPERTA

HIŠA VINA Frelih, kozarec cvičkove penine ali soka Doživetje in ogled

DEŽELE KOZOLCEV, vstopnina, dobrodošlica in strokovno vodenje

TOPL ART GALERIJA, Simončičev toplar, ogled Kulinarično doživetje pod kozolcem

JAVORNIK, večerja 2 ODRASLA + 2 OTROKA do 12 let

Opis dogodka

Šentruperško pravljico boste pričeli na edinstvenem starem trškem jedru ob kozarcu edinstvene cvičkove penine ali domačega soka HIŠE VINA FRELIH. Sledil bo voden ogled trga in cerkve SV. RUPERTA, ki se uvršča v sam vrh slovenske gotske stavbne umetnosti.

Nepozabno doživetje boste nadaljevali v svetovnem merilu edinstvenega in evropsko priznanega projekta - MUZEJA NA PROSTEM – DEŽELA KOZOLCEV - turistično, izobraževalno in kulturno središče, kjer so v naravnem okolju in na kmetijskih zemljiščih razstavljeni kozolci različnih starosti in tipov. Namen muzeja je predstaviti zgodovinski razvoj kozolcev Mirnske doline, predstavitev njihove gradnje in vzdrževanja ter naravne zaščite lesa. Postavljenih je 19 kozolcev oziroma sušilnih naprav različnih starosti in tipov. Kozolci se delijo v dva vsebinska sklopa, in sicer kozolci namenjeni prireditvam ter kozolci s tradicionalnim namenom. Prvi so predvideni predvsem kot infrastrukturno opremljeni kozolci, namenjeni večernemu druženju, možnosti prenočitve, prireditvam lokalnega značaja. Kozolci s tradicionalnim namenom so namenjeni ohranjanju njihove prvotne funkcije. Predstavljen bo razvoj kozolca od njegove najbolj enostavne oblike (ostrvi) do njegove najbolj zahtevne oblike (toplarja). Po prijazni dobrodošlici predstavnic društva kmečkih žena in etno društva nas bo skozi zgodbo Dežele kozolcev popeljal strokovni vodnik.

Simončičevemu toplarju na Bistrici pri Šentrupertu, edini tovrstni spomenik državnega pomena, je to leto zaživel z novo vsebino. Vanj je namreč vložena mrva, s katero se je ustvarilo tudi zavetrje, s tem se je pridobila nova podoba prostora pod kozolcem, ki služi kot galerija in atelje hkrati – dobrodošli v TOPL ART GALERIJI pod Simončičevem toplarjem.

Po ogledu galerije sledi kulinarično doživetje pod zadnjim kozolcem tega dne; pod kozolcem znane in odlične GOSTILNE JAVORNIK v Rakovniku pri Šentrupertu. Njihov moto, poznan daleč naokoli je: »Pri nas so doma jedi iz krušne peči«. Pustite se razvajati v domačem vzdušju, ob dolenjskih dobrotah in pristni gostoljubnosti domačinov iz DEŽELE KOZOLCEV!

Paket se po nakupu lahko koristi vsako soboto in nedeljo po predhodni najavi na telefonsko številko: 07-348-22-22 ali po mailu info@interflash.si 

 

Povpraševanje
Kakšna je vsota 1 in 1?